RAT U UKRAJINI

Veliki povratak Wagnera na pomolu?: 'Oni su vrlo moćan instrument za rusku vladu...'

Wagner
Reuters/PIXSELL
09.08.2023.
u 09:56

"Možda će se vratiti u korist i, ako je tako, onda je vrsta subverzivne aktivnosti o kojoj se priča sasvim očekivana", rekao je Barrons

Jučer su se pojavile tvrdnje da ruske plaćeničke snage grade grad šatora za smještaj oko 1.000 boraca na aerodromu Zyabrovka u Bjelorusiji - oko 24,14 km od ukrajinske granice. Ukrajinski nacionalni centar otpora tvrdi da će se kamp koristiti za "subverzivne aktivnosti" u regiji Černigov - području koje je i dalje pod kontrolom Ukrajine.

Vođa Wagnera Jevgenij Prigožin protjeran je u Bjelorusiju u lipnju nakon što je pokrenuo oružanu pobunu protiv ruskog vojnog vrha u Moskvi, a tisuće njegovih vojnika su ga tamo slijedile. General Richard Barrons rekao je da skupina predstavlja "vrlo moćan instrument" za rusku vladu, ali samo ako se može ispravno iskoristiti.

"Možda će se vratiti u korist i, ako je tako, onda je vrsta subverzivne aktivnosti o kojoj se priča sasvim očekivana", rekao je.

Tijekom proteklog dana također smo vidjeli sve veću vojnu aktivnost na poljsko-bjeloruskoj granici, ali general Barrons je rekao da Poljska ne bi trebala biti "stvarno zabrinuta". "U Bjelorusiji zaista nema vojnih kapaciteta zbog kojih bi Poljska danas mogla biti zabrinuta", rekao je, javlja Sky News.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?