istraživanje

Većina Nijemaca planira putovati na odmor unatoč pandemiji

koronavirus
ilustracija/epa-efe
02.06.2021.
u 21:54

Većina Nijemaca planira putovati ovo ljeto unatoč pandemiji koronavirusa, pokazalo je najnovije istraživanje. 

Dvoje od troje ispitanika (64 posto) kazalo je da planira putovati idućih mjeseci. Od toga je jedna trećina (31 posto) rekla da će putovati negdje unutar Njemačke, 15 posto njih želi ići u inozemstvo, a 18 posto navodi da planira praznike provesti i u zemlji i u inozemstvu.

Nekih 33 posto navodi da planira ostati kod kuće. Istraživanje je proveo institut za ispitivanje javnog mnijenja Forsa za RTL i ntv.

Oni koji ne planiraju putovati kazali su da je dijelom razlog tome pandemija. Njih 53 posto navodi da ih je nesigurnost vezano uz pandemiju odvratila od putovanja.

Jedna četvrtina ispitanika navodi da ne planira putovati zbog financijskih razloga.

Od onih koji planiraju putovati više od polovice, njih 55 posto, kazali su da još nisu obavili rezervacije.

U Njemačkoj se otvaraju hoteli i restorani, a u zemlji je sedmodnevna incidencija u većini gradova pala ispod 100 na 100.000 stanovnika. 

Istraživanje je provedeno na 1.002 ljudi između 31. svibnja i 1. lipnja, na reprezentativnom uzorku njemačke populacije starije od 18 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije