ČAPLJINA:

Važno je sudjelovati, Lađari iz Čeljeva 16. na Maratonu lađa

ČAPLJINA
15.08.2016.
u 08:00

U dolini rijeke Neretve jučer je održan 19. Maraton lađa. Sudionici se lađama utrkuju duž rijeke Neretve, i to od Lučkog mosta u  Metkoviću  preko Kule Norinske, Krvavca, Opuzena, Komina, Banje, Šarić Struge, Rogotina, Čeveljuše, Stabline, pa do 22.580 metara udaljenog cilja u Pločama.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 34 ekipe, u svakoj lađi se nalazi deset veslača, bubnjar i kormilar.

Ekipa Čeljevo – Čapljina je jedina ekipa iz BiH koja već dugi niz godina sudjeluje na Maratonu lađa. Ove godine su zauzeli šesnaesto mjesto a pobjedu je odnijela ekipa Agro Bjelovar i na dar dobila veliki prijelazni Domagojev štit, kao i mali štit u trajno vlasništvo.

No, u ovoj utrci, iako je stvar prestiža, pobjeda ipak nije najvažnija. Najvažnija je hrabrost i želja za održavanjem tradicije i dobro druženje.

Izaslanstvo općine Čapljina predvođeno načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem jučer je u Metkoviću bodrilo svoju ekipu.

Nakon završetka manifestacije dobro druženje lađara se nastavilo u Čeljevu. Druženju je također nazočio načelnik dr. Smiljan Vidić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Pero Knežević kao i čeljevski župnik don Tomislav Ljuban.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije