POTVRĐENA AUTENTIČNOST

Uznemirujuća fotografija iz bolnice u Sisku: Dvije pacijentice u istom krevetu

Čitatelj
19.04.2023.
u 17:04

"Zbog nedostatka prostora, u jednom su trenutku dvije ženske osobe bile smještene na istom ležaju, i to na vrlo kratko vrijeme, dok im nije osiguran adekvatan prostor“, pojašnjava okolnosti ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović

Prizor sa Objedinjenog hitnog bolničkog prijema sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" uznemirio je druge pacijente koji su se tamo našli te su se s fotografijom obratili medijima. Na fotografiji su prikazane dvije starije ženske osobe u istom bolničkom krevetu. Fotografija je snimljena u petak 14. travnja, a njenu autentičnost potvrdio je i ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

On ističe kako je situacija rezultat velikog broja teških pacijenata koji su se toga petka u kratkom vremenu od 13 do 15 sati morali pregledati, dijagnosticirati i hospitalizirati. 

„Nastavno na nedavna događanja u OHBP u Općoj bolnici Sisak, u petak, 14. travnja periodu od 13-15 h bilo je više od 60 pacijenata, a od toga veliki broj teških pacijenata koji su se morali pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati. U razmaku od oko sat vremena kolima HMP dovezene su tri teško bolesne osobe čije je stanje zahtijevalo reanimaciju i stavljanje na respirator u hitne boksove. Zbog nedostatka prostora, u jednom su trenutku dvije ženske osobe bile smještene na istom ležaju, i to na vrlo kratko vrijeme, dok im nije osiguran adekvatan prostor“, pojašnjava okolnosti ravnatelj bolnice u pisanom odgovoru Večernjem listu.

On dodaje i kako je osobno, zajedno s glavnom medicinskom sestrom, zbog velikog broja kompleksnih pacijenata u tom periodu od 13 do 15 sati, došao u pomoć osoblju tog bolničkog odjela.

„Uz sve navedeno, nazvao sam i ravnateljicu Zavoda za hitnu medicinu da se bolesnici iz rubnih dijelova naše Županije, odvezu u okolne bolnice i dao upute liječnicima internistima da nakon pregleda, bolesnike pošalju u okolne bolnice koji imaju veći kapacitet. Kroz nekoliko sati, situacija je dovedena pod kontrolu“, dodaje ravnatelj Dujmenović.

„Naš primarni cilj je zaštita zdravlja i živote naših pacijenata i ovim putem iskazujem žaljenje ako je ovo bila neugodna situacija za pacijente, ali u tom trenutku je bila neizbježna kako bi se izbjegli puno ozbiljniji i neugodniji scenariji“, zaključuje ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije