KAZNE I DO 36.000 EURA

Uvođenje reda među turistima: Popularne destinacije uvode nova pravila, ima ih i u Hrvatskoj

turisti
Grgo Jelavic/PIXSELL
15.07.2023.
u 08:25

U Dubrovniku je organiziran prijenos prtljage kako bi se spriječila buka koju proizvode turisti kad vuku kofere po ulicama povijesne jezgre grada

Velike gužve i nekultura turista tjeraju popularne europske destinacije na "uvođenje reda". Naime, diljem Europe, zbog velikog priljeva turista tijekom ljetnih mjeseci, gradovi žele sačuvati svoju baštinu i okoliš te svima boravak učiniti što ugodnijim. Tako se, primjerice, novim pravilima zabranjuje pušenje ili ograničava broj ljudi na pojedinim atrakcijama, a izuzetak nije ni Hrvatska.

Portugal je uveo kazne za glasno puštanje glazbe na plažama, a one mogu doseći iznos i do 36.000 eura. U Barceloni je na gradskim plažama zabranjeno pušenje. 

Što se tiče situacije u Italiji, Rim je uveo naplatu ulaznica u Panteon, a na Sardiniji je uvedeno dnevno ograničenje broja turista na mnogim popularnim plažama. U Ateni je uveden redomat na ulazu u Akropolu. 

Pravila ima i u Hrvatskoj, primjerice u Dubrovniku. Tamo je, naime, organiziran prijenos prtljage kako bi se spriječila buka koju proizvode turisti kad vuku kofere po ulicama povijesne jezgre grada. 

Infografika: Popularne europske destinacije uvele nova pravila za nekulturne turiste
Foto: Marko Picek/PIXSELL

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije