SUMNJČE SE ZA PRANJE NOVCA

Uskok ispitao suca Vekića i njegovu prijateljicu: Porekli su krivnju, čeka se odluka o istražnom zatvoru

zvonko vekić
Emica Elvedji/PIXSELL
24.11.2021.
u 18:13

U ovom najnovijem slučaju sudac Vekić i Nataša Sekulić sumnjiče se za pranje novca odnosno prikrivanje porijekla novca za kojeg se sumnja da im ga je dao Zdravko Mamić.

Zvonko Vekić, sudac Županijskog suda u Osijeku i njegova prijateljica Nataša Sekulić koji su jutros uhićeni jer se sumnjiče za pranje novca, tijekom poslijepodneva dovedeni su u USKOK gdje su i ispitani.

Prema izjavama njihovih branitelja iznijeli su obranu i porekli su krivnju. Sada se čeka odluka USKOK-a hoće li za njih dvoje tražiti određivanje istražnog zatvora te ako hoće po kojoj osnovi. 

Ako se USKOK za to odluči, ročište za određivanje istražnog zatvora vjerojatno bi se tijekom sutrašnjeg dana trebalo održati na zagrebačkom Županijskom sudu. 

Vekić i Sekulić uhićeni su u sklopu nastavka već postojeće istrage, u kojoj je obuhvaćen i Zdravko Mamić. Mamić je Vekića te još dvojicu osječkih sudaca osumnjičio da su od njega tražili mito zbog čega je u lipnju protiv trojice sudaca, Zdravka i Zorana Mamića te Drage Tadića već pokrenuta istraga. 

U ovom najnovijem slučaju sudac Vekić i Nataša Sekulić sumnjiče se za pranje novca odnosno prikrivanje porijekla novca za kojeg se sumnja da im ga je dao Zdravko Mamić. To su radili navodno tako što su kupovali stanove i automobile, a dio novca nađen je i u sefu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?