VIŠE OD 18 OZLIJEĐENIH

Urušio se hotel u New Orleansu: Dvije osobe poginule, jedan radnik zatočen u ruševinama

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
13.10.2019.
u 12:39

Dio Hard Rock hotela u New Orleansu blizu francuske četvrti urušio se u subotu ujutro i odnio sa sobom dva života, a ekipa za spašavanje trudi se pronaći i izvući radnika koji je ostao zatočen u ruševinama.

Prema najnovijim informacijama, tamošnja policija je jutros potvrdila kako je jedan od zatočenih radnika poginuo, a jedan se još uvijek nalazi ispod ruševina. Prve su informacije bile da je jedna osoba preminula, a dvoje njih da je ostalo zatočeno.

- Znamo gdje su, ali  za sada još ne vidimo. Ne možemo sa sigurnošću reći jesu li živi, ali mi pretpostavljamo da jesu- kazao je zapovjednik tamošnjih vatrogasaca, Tim McConnell, za CNN.

Timovi za spašavanje koriste se psima i dronovima kako bi uspostavili kontakt s zatočenim, ali prvo trebaju osigurati područje kako bi mogli ući u zgradu.

U trenutku rušenja, više od 100 radnika je bilo u zgradi.  Od njih 100, dvoje je poginulo, a više od 18 njih je ozlijeđeno. Doktorica Emily Nichols je za CNN potvrdila kako su svi ozlijeđeni stabilno i izvan životne opasnosti.

Jedna od osoba, koja se ranije smatrala nestalom, ubrzo je bila pronađena u blizini bolnice. Tamošnje vlasti su priopćile kako je zgrada još uvijek nestabilna te će se u nekom trenutku još jedan dio urušiti. Stotine je ljudi koji se nalaze u okolici zgrade evakuirano, a vlasti naviše strahuju zbog krana koji je povezan s zgradom. McConnell je počinjenu štetu usporedio s onom koju prouzroči potres.

- Nestabilan je te će se i on vjerojatno srušiti. Bojimo se zato što taj kran teži čak nekoliko tona- kazao je McConnell za CNN.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije