PRIPREME ZA UDAR

Uragan Florence približava se SAD-u, neki odbijaju napustiti domove

Reuters/Pixsell
12.09.2018.
u 08:51

Ovo je jedan od najjačih uragana koji prijeti istočnoj obali SAD-a u proteklih nekoliko desetljeća.

Uragan Florence, koji je dosegnuo kategoriju četiri, donosi opasne oluje i obilnu kišu u Sjevernu i Južnu Karolinu te u Virginiju. Mnogi stanovnici ovih američkih saveznih država odlučili su ostati u svojim domovima unatoč naredbama za evakuaciju, piše CNN. 

Očekuje se da će olujni vjetrovi do obala Sjeverne i Južne Karoline stići u četvrtak ujutro. Stanje će se pogoršati tijekom večeri, a 'udar' uragana očekuje se u petak ujutro. Ovo je jedan od najjačih uragana koji prijeti istočnoj obali SAD-a u proteklih nekoliko desetljeća. Tim Terman i njegova supruga žive u Southportu u Sjevernoj Karolini i trenutno ne namjerava napustiti svoj dom iako ga drugi članovi obitelji nagovaraju da pobjegne.

- Moj dom je sve što ja i supruga imamo - rekao je Tim za CNN i dodao da ne bi mogao provjeravati štetu na kući ako ju napusti. - Ovo će biti oluja koja će napraviti ogromnu štetu našoj zemlji - rekao je jučer Jeff Byard iz Agencije za upravljanje u hitnim intervencijama.

Rekao je kako ovo neće biti oluja od koje će se oporavljati u nekoliko dana. - Bit će to...dugoročni oporavak - rekao je Byard.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?