francuska izvela zračni napad

Uništeno skladište oružja u Raqqi, najvećoj bazi IS-a u Siriji

napad
27.02.2016.
u 08:03

Francuska je u četvrtak  izvela zračni napad u Siriji, u koordinaciji sa snagama koalicije pod vodstvom Washingtona, u kojem je uništeno skladište oružja u Raqqi, najvećoj bazi Islamske države (ISIL) u ovoj zemlji, priopćilo je danas ministarstvo obrane.

 - Tijekom večeri 25. veljače francuski borbeni avioni u operaciji Chammal su sudjelovali u planiranom zračnom napadu iznad Sirije. Cilj je bio da se gađa skladište oružja IS-a u Raqqi. Lokacija je potpuno uništena - priopćilo je ministarstvo.

U napadu su  sudjelovali avioni Mirage 2000 angažirani iz zračne baze u Jordanu, dodaje se u priopćenju.

Nije spomenut broj poginulih i ozlijeđenih u ovoj operaciji. Francuski predsjednik Francois Hollande je rekao 19. veljače da udari na džihadističku grupu ISIL u Siriji i Iraku "imaju efekta i postigli su rezultate".

 - Mi nastavljamo intenzivirati udare koliko je moguće. Oni imaju svoj učinak, ima rezultata, ne samo u broju žrtava, već i u gubitku materijalnih sredstava za ISIL -  rekao je Hollande, objavila je novinska agencija AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije