OBJAVLJENO IZVJEŠĆE

UN: Kemijsko oružje upotrijebljeno je u Siriji

sirija
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.12.2013.
u 08:15

U izvješću, koje potpisuje glavni istražitelj UN-a Ake Sellström, ne navodi se jesu li oružje upotrijebili pobunjenici ili sirijski režim

Kemijsko oružje upotrijebljeno je u pet od sedam istraženih napada u Siriji, stoji u izvješću koje je jučer objavio UN, prenosi RT.

Navodi se da postoje jasni i uvjerljivi dokazi da je kemijsko oružje upotrijebljeno protiv civila, uključujući djecu, na relativno velikom području Damaska 21. kolovoza 2013. Smrtonosti plin sarin upotrijebljen je u četiri istražena slučaja, prenosi Reuters.

Međutim, u izvješću, koje potpisuje glavni istražitelj UN-a Ake Sellström, ne navodi se jesu li oružje upotrijebili pobunjenici ili sirijski režim. Obje strane međusobno su se optuživale za upotrebu kemijskog oružja te su obje odbacile optužbe druge strane.

U izvješću se navodi kako su žrtve u više navrata bili vojnici i civili, no nije moguće utvrditi izravnuvezu između napada, žrtava i navodnih mjesta napada.

>> Kemijsko oružje: 'Sirija je predala dokaze protiv pobunjenika'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?