slučajem se bavi policija

Ulagao u kriptovalute pa ostao bez nekoliko tisuća eura

kriptovaluta, bitcoin
Davor Puklavec/PIXSELL
11.11.2023.
u 16:17

Tijekom 2021. godine Brođanin je putem društvenih mreža pronašao stranice s oglasom u vezi ulaganja u kriptovalute. Uplatio je nekoliko stotina eura, no kada je pokušao vratiti novac nije uspio.

Brođanin (38) koji se prije dvije godine odlučio ulagati u kriptovalute, pa uplatio nekoliko stotina eura, ostao je bez nekoliko tisuća eura, a tim se c. 

PU brodsko-posavska izvijestila je u subotu da je početkom studenoga zaprimila prijavu u vezi kaznenog djela Računalne prijevare na štetu 38-godišnjaka i 36-godišnjakinje sa područja Slavonskog Broda.

 Tijekom 2021. godine Brođanin je putem društvenih mreža pronašao stranice s oglasom u vezi ulaganja u kriptovalute. Uplatio je nekoliko stotina eura, no kada je pokušao vratiti novac nije uspio.

 U listopadu ove godine kontaktirala ga je nepoznata osoba, rekla mu da sada na računu ima četiri tisuće eura i poslala poveznicu koju je instalirao na svoj mobitel i tako neznancu dao pristup o svojim podacima, odnosno podacima bankovne kartice. Nepoznata osoba je potom sa računa oštećenih „skinula“ iznos iznad pet tisuća eura, izvijestila je PU brodsko-posavska.

 Policija dostavlja posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu te nastavlja daljnji rad i kriminalističko istraživanje.

 PU brodsko-posavska upozorava građane da budu oprezni ako nemaju iskustva u vezi ulaganja u kriptovalute. Nepoznate osobe (tzv. brokeri) su uporni u nagovaranju, obećavaju brzu i sigurnu zaradu, te na stranicama ne ostavljaju jasno navedene kontakte. Žrtvu zovu sa brojeva izvan Hrvatske na koje ih se kasnije ne može kontaktirati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?