NA DAN POBJEDE

Ukrajinski savjetnik objavio snimku drona nad Moskvom: 'Jeste li za vatromet?'

Twitter
25.04.2023.
u 17:10

Na 9. svibnja Rusija obilježava dan pobjede nad nacistima u Drugom svjetskom ratu, a vojna parada najavljena je i ove godine na Crvenom trgu u Moskvi. Ipak, otkazana je povorka 'Besmrtnog puka' iz sigurnosnih razloga.

Ukrajinski dron mirno leti nad Moskvom. Čini se kako Kremlj ima svaku priliku biti u obuhvaćenom području. Jeste li za vatromet na 9. svibnja?, poruka je koju je ovoga utorka poslao ukrajinski savjetnik ministarstva unutarnjih poslova Anton Geraščenko, zajedno sa snimkom drona koji navodno leti nad gradom. 

Inače, na 9. svibnja Rusija obilježava dan pobjede nad nacistima u Drugom svjetskom ratu, a vojna parada najavljena je i ove godine na Crvenom trgu u Moskvi. Ipak, otkazana je povorka 'Besmrtnog puka' iz sigurnosnih razloga.

 

 

Geraščenko se o ovoj temi oglasio i putem Twittera, navodeći kako se nikada nije dogodilo da će Crveni trg biti zatvoren za javnost u to vrijeme. ''Crveni trg bit će zatvoren za javnost od 27. travnja do 10. svibnja zbog priprema za paradu. Ako sam u pravu, ovo se u povijesti Moskve nije dogodilo, čak ni 1941. Boji li se Kremlj nečega?'', napisao je, prenosi Newsweek.

''Ali ima još jedna stvar. Dronovi padaju s neba, a zatvaranje trga ne štiti od toga'', poručio je. Inače, ruski Tass izvijestio je ovog utorka kako su tri droa s kamerama bili pronađeni u okolici Moskve, uključujući i jedan koji je pronađen nedaleko od mjesta gdje je u siječnju pronađen dron s eksplozivima. ''Dan ranije, pala bespilotna letjelica s kamerom i mikrofonom pronađena je na području SNT Ugolek u gradskoj četvrti Bogorodskoye. Pronađen je oko 4 kilometra od mjesta pada ukrajinske bespilotne letjelice s eksplozivom'', citirao je Tass ruske vlasti. 

Iako Ukrajina nije službeno preuzela odgovornost, Geraščenko je snimku drona objavio i na Twitteru, no i dalje nije sigurno radi li se o autentičnim snimkama. ''Putin je sve otrovniji i otrovniji. Jedini strani lider koji će sudjelovati u povorsci će biti predsjednik Kirgistana. Uputila mu se pozivnica krajem ožujka. Ove godine agresori neće imati niakve povorke povodom 1. svibnja. Ruske vlasti neće održati ni 'Besmrtni puk' na 9. svibnja''. 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?