Na društvenim mrežama

Ukrajinska zastava osvanula u centru Hersona

Twitter
11.11.2022.
u 11:04

Na društvenim mrežama osvanule su fotografije ukrajinske zastave u centru Hersona, grada u regiji u kojoj je Rusija najavila povlačenje.

 

 

Glavni stožer ukrajinske vojske objavio je kako je oslobođeno 12 mjesta u Hersonskoj oblasti. Ukrajinska vojska oslobodila je sela Dudčany, Piatihatki, Borozenske, Sadok, Bezvodne, Iščenka, Kostromka, Krasnoljubeck, Kalinivske, Bobrovij Kut, Bezimene i Blagodatne. 

Napadna operacija se nastavlja u Hersonskoj oblasti, objavio je Glavni stožer. U posljednja 24 sata ukrajinske snage oborile su i ruski helikopter Ka-52 i pogodile dvije kontrolne točke, 10 područja koncentracije ljudstva, naoružanja i vojne opreme, tri skladišta streljiva i pet sustava protuzračne obrane. 

Oslobađanje ove regije znači da će se borbe ''preseliti'' na neku drugu bojišnicu, smatraju analitičari, no zasad nema naznaka da je Rusija završila ''specijalnu vojnu operaciju'' u Ukrajini. 

- Ovo je definitivno prekretnica, ali to ne znači da je Rusija izgubila ili da je Ukrajina pobijedila, rekao je Ben Barry, viši suradnik za kopneno ratovanje na Međunarodnom institutu za strateške studije u Londonu. Rusija je još uvijek sposobna za novu ofenzivu ili protunapade, rekao je. 

- Prerano je otpisati ih - dodao je.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije