SLOM DŽIHADISTA ISLAMSKE DRŽAVE:

Uhvaćeni kako bježe iz Mosula – prerušeni u žene!

DADA
21.10.2016.
u 10:30

Kukavički džihadisti uhvaćeni su kako bježe iz Mosula odjeveni u ženske haljine.

Četvrtog dana bitke za oslobođenje Mosula, zapovjednik tzv. Islamske države Abu Bakr al Bagdati navodno je rekao ženama koje su povezane s vodstvom džihadista napuste grad pod opsadom, piše Daily mail. No priliku su iskoristi i “neustrašivi” borci kako bi prerušeni u žene pobjegli iz grada koji je pred slomom.

Dvojicu takvih junačina uhvatili su kurdske Pešmerge u blizini grada.

IRAQ-CONFLICT

Procjenjuje se kako je zapovjednik Al Bagdati pod opsadom u Mosulu. Američki general bojnik Gary Volesky kaže kako vodstvo samozvanog kalifata bježe iz grada uoči planiranih žestokih napada koji slijede. U video brifingu, general je istaknuo i kako će vjerojatno posljednji otpor pružati strani džihadisti.

Paralelni udar na Raku

Irački mediji pišu kako je “Islamska država evakuirala ono što nazivaju ‘ženama kalifata’ iz Mosula u sirijske gradove koje kontrolira ISIL, među ostalim Raku”, dodajući kako je riječ o suprugama vođa ISIL-a.

IRAQ-CONFLICT
Američki stožerni general Joseph Votel ističe kako bi borba mogla trajati mjesecima. Komentirajući napise kako bi se mogla pokrenuti istodobna ofenziva za preuzimanje Rake, general Votel kaže kako i zapovjedništvo iračke vojske predviđa tjedne i mjesece borbe za Mosul te kako je važno “da prihvatimo kako je Islamska država iznimno prilagodljiv neprijatelj”.

“Dat ću vam primjer. Operacija u Manbiđu, na sjeveru Sirije trajala je 71 dan, od početka do kraja” ističe general, dodajući kako je upravo zbog toga nužno istodobno “pritisnuti” i Mosul i Raku.
“Već smo vidjeli da kada napadnemo jedno mjesto, snage Islamske države odlaze na druga mjesta, sele vodstvo i miču većinu svojih snaga”, zaključuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?