Sumnjaju da je pomogao ISIL-u:

Uhitili policajca iz Washingtona

teroristički napadi
03.08.2016.
u 21:29

Policajac u podzemnoj željeznici u Washingtonu uhićen je u srijedu pod optužbom da je pokušao pomoći džihadističkoj skupini Islamskoj državi (ISIL), priopćilo je u srijedu američko ministarstvo pravosuđa.

Nicholas Young (36), treba se u srijedu poslijepodne pojaviti na sudu u Alexandriji u Virginiji, u predgrađu savezne prijestolnice. Prijeti mu 20 godina zatvora.

Optužen je da je od 2010. imao "brojne kontakte" s informatorom FBI-aja u vezi s "njegovim poznavanjem i zanimanjem za aktivnosti povezane s terorizmom" za kojega je on vjerovao da je poznanik koji surađuje s Islamskom državom, ističe ministarstvo.

Young je prvi policajac optužen za pokušaj pružanja materijalne pomoći terorističkoj organizaciji, prema FBI-aju.

Tog zaposlenika Metro Transit Police Departmenta (MTPD), čiji je radni ugovor raskinut odmah u srijedu, redarstvene snage su prvi put saslušale 2010. zbog povezanosti sa Zacharyjem Messerom.

Potonji je na kraju priznao da je pokušao "osigurati materijalnu pomoć inozemnoj terorističkoj organizaciji", navodi ministarstvo.

G. 2011. Young je u više navrata razgovarao s tajnim agentom FBI-ja o svojim odnosima s Amineom El Khalifijem koji je poslije priznao da je 2012. planirao bombaški napad na američki Kongres.

"Metro Transit Police je FBI-ju skrenuo pozornost na tu osobu i surađivao s partnerima u saveznim agencijama čitavo vrijeme istrage sve do današnjeg uhićenja", rekao je u priopćenju glavni direktor podzemne željeznice Paul Wiedefeld ocijenivši optužbe "veoma zabrinjavajućim".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije