VELIKA PLJAČKA

Uhićeni zbog malverzacija s plinom u Ini do daljnjeg u pritvoru, ministar na sastanku s upravom

policija rh
Neva Zganec/PIXSELL
29.08.2022.
u 08:42

Sudac istrage Županijskog suda za sve uhićene u nedjelju navečer odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Šteta za INA-u prelazi milijardu kuna, a ministar gospodarstva Davor Filipović sazvao je za ponedjeljak ujutro veliki sastanak s upravom Ine i očitovanje o cijelom slučaju.

Šteta za Inu navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68,9 milijuna kuna. 

Za svih petero uhićenih zbog malverzacija s prirodnim plinom koje Uskok sumnjiči za zločinačko udruženje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganja u tom nedjelu i pranja novca određen je jednomjesečni istražni zatvor u nedjelju navečer na zagrebačkom Županijskom sudu.

U akciji koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Ministar na sastanku s upravom

Ministar gospodarstva RH Davor Filipović sazvao je za ponedjeljak ujutro sastanak s upravom Ine i očitovanje o cijelom slučaju.  Sastanak bi trebao početi oko 9 sati, a očekuje se da će Filipović i prije sastanka davati izjave u Ministarstvu. Slučaj će u 11 sati komentirati u Ministarstvu financija i resorni ministar Marko Primorac uz šefa Ureda za sprječavanje pranja novca Antu Biluša i ravnatelja Porezne uprave Božidara Kutlešu.

Ključne riječi
INA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije