serija tornada

U stravičnoj oluji u SAD-u stradalo pet osoba podrijetlom iz BiH, među njima četvero djece

Devin Clarkson
12.12.2021.
u 18:54

U seriji tornada koji su pogodili Kentucky u SAD-u poginulo je najmanje 100 ljudi, a strahote nepogode pretrpjeli su i stanovnici ove savezne američke države koji su podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Kako doznaje Klix.ba stradalo je pet osoba.

Prema informacijama iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, generalni konzulat u Chicagu je zaprimio neslužbene informacije da među nestalim osobama ima i osoba podrijetlom iz BiH.

Pretpostavlja se kako je riječ o dvije obitelji, međutim nepoznato je je li riječ o bh. državljanima ili osobama koje su podrijetlom iz BiH. Sve detaljnije informacije se provjeravaju, kazali su iz ministarstva.

Kako doznaju, u dijelu Kentuckyja gdje živi i uspješna bh. zajednica, smrtno je stradalo pet osoba iz BiH. 

"Među žrtvama je pet članova obitelji Bešić. Radi se o odrasloj ženskoj osobi, kao i o četvero maloljetnika koji su djeca od dva brata. Najstarije dijete je imalo osam, a najmlađe pet mjeseci", kazao je izvor Klixa.

Tornado je napravio i veliku materijalnu štetu, a uništena je tvornica jednog bh. biznismena.

Radi se o jednoj od tvornica koja se bavi preradom dijelova za automobilsku industriju, a koju je tornado u potpunosti uništio. Prema procjenama, šteta na tvornici iznosi više od 15 milijuna dolara, a ukupna šteta koja je nastala nakon jedne od najgorih serija tornada će se zbrajati u milijardama dolara.

Iz Kentuckyja poručuju kako će se materijalna šteta nadoknaditi, ali da su ljudske žrtve su nenadoknadive.

Snažni vjetrovi su uništavali sve pred sobom, domove, poslovne i druge objekte. Poginulo je više od 100 ljudi, a veliki broj osoba se vodi kao nestale.

U Kentuckyju ima i ozlijeđenih osoba koje su smještene u bolnicu na liječenje.

Snažna tornada, za koje meteorolozi kažu da su neobična za hladnije mjesece napravila su i ogromnu materijalnu štetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?