Savezna država Maine

U SAD-u neće biti socijalne pomoći za zdravstvene radnike koji su dali otkaz zbog obaveznog cijepljenja

koronavirus
Armin Durgut/Pixsell
16.10.2021.
u 13:42

Neće biti državnih naknada za nezaposlene zdravstvene radnike koji su otpušteni zbog odbijanja da se cijepe protiv Covida-19, u američkoj saveznoj državi Maine.

Manji broj radnika već je dao otkaz da bi izbjegao potpuno cijepljenje prije zadnjeg roka koji je određen za kraj mjeseca.

"Odbijanje da se poštuje politika poslodavca, uključujući zdravstvenu ili sigurnosnu politiku, obično diskvalificira osobu da ispunjava uvjete za primanje naknade za nezaposlene", rekla je u četvrtak Jessica Picard, glasnogovornica Ministarstva rada Mainea.

Međutim svaka prijava za nezaposlenost će se razmatrati od slučaja do slučaja, dodala je, ostavljajući otvorena vrata iznimkama. Federalni sudac odbio je u srijedu da obustavi guvernerovu odluku o obaveznom cijepljenju zdravstvenih radnika. Država je rekla da će početi primjenjivati ​​pravilo 29. listopada.

Medicinski centar Central Maine u Lewistonu već je zatvorio jedno odjeljenje zbog nedostatka osoblja uzrokovanog spomenutom odlukom.

Demokratska guvernerka Janet Mills rekla je da obaveza vakcinacije ne uzrokuje nedostatak radne snage. Napomenula je da se sve klinike suočavaju s nedostatkom radnika tijekom pandemije. Državne agencije će raditi s pojedinačnim bolnicama i staračkim domovima "na rješavanju individualnih pitanja radne snage", rekla je Mills.

Mills je 12. kolovoza najavila obavezno cijepljenje za bolnice, staračke domove, stomatološke ordinacije i skloništa. Postoji medicinsko izuzeće, ali nema vjerskih ili filozofskih izuzetaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije