zračni napad

U ruskom napadu u Siriji ubijeno pet civila

sirija
Reuters/PIXSELL
18.01.2020.
u 16:31

Najmanje je pet civila, među kojima su četiri člana iste obitelji, ubijeno u subotu u ruskome zračnom napadu na selo na sjeverozapadu Sirije, objavio je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

"Ruski zrakoplov nakon ponoći je izveo napad na selo Bala u zapadnoj pokrajini Alepu, pri čemu je ubijeno petero civila, među kojima i troje djece", stoji u priopćenju Opservatorija.

"Među žrtvama su muškarac, njegova supruga i njihove dvije kćeri", kazao je voditelj Opservatorija Rami Abdel Rahman. 

Opservatorij raspolaže širokom mrežom izvora u ratom zahvaćenoj Siriji te podatke o počinitelju napada objavljuje na temelju tipa zrakoplova, mjesta napada i upotrijebljenom streljivu.

Uz potporu ruskog zrakoplovstva snage režima posljednjih su dana nastavile s bombardiranjem područja Idliba i dijelova susjednih pokrajina Alepa i Latakije, u kojima su na vlasti džihadisti Hajat Tahrir al-Čama (nekadašnjega sirijskog ogranka Al Kaide). 

Snage režima napad su izvele unatoč primirju dogovorenom pod okriljem Moskve, saveznice Damaska i Ankare. 

Po podacima Opservatorija ruske zračne snage udare su izvele u noći na subotu, a od srijede je u bombardiranjima ubijeno 28 civila, među kojima osmero djece. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije