5,2 stupnja

U potresu u Peruu poginule četiri i ozlijeđeno 40 osoba

peru
Reuters/ilustracija
15.08.2016.
u 16:13

Najmanje četiri osobe su poginule i 40 drugih ozlijeđeno u potresu jačine 5,2 stupnja koji je pogodio Peru u noći s nedjelje na ponedjeljak, rekao je danas jedan dužnosnik civilne obrane.

“Trenutno, bilans se popeo na četvero poginulih i 40 ozlijeđenih, ali ovaj broj bi mogao biti i veći”, obzirom da je potres u regiji Arequipa izazvao klizište koje je uništilo pedesetak kuća i blokirao ceste, pojasnio je ovaj dužnosnik. 

Prema institutu za geofiziku u Peruu, središte potresa je bilo deset kilometara od Chivaya, glavnog grada pokrajine Caylloma, a nalazilo se na osam kilometara dubine. Nakon potresa je uslijedilo nekoliko manjih u zoru. 

“Osjetilo se snažno potresanje, koje je uzrokovalo oštećenja u cijeloj dolini Colca, komunikacije sa susjednim selima su prekinute, i tražili smo mašine da oslobodimo prilaz. Ima mrtvih”, rekao je na radiju RPP načelnik Caylloma Romulo Tinta.

Regionalni guvernerka Arequipa Yamila Osorio, što se nje tiče, spomenula je bilans od nekoliko mrtvih, ne dajući više pojedinosti, i “više od 80 kuća” je devastirano, objavio je AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije