IZVANREDNA MJERA

U ovaj njemački grad ne smije se više useliti niti jedna izbjeglica

12.10.2017.
u 21:40

Regionalna Vlada je objasnila da se odlučila na takav potez zbog "izuzetno velike imigracije" i razloga povezanih s integracijom imigranata.

Izbjeglice u Njemačkoj više se neće smjeti nastaniti u gradu Salzgitteru u Donjoj Saskoj na temelju dekreta koji je izdalo regionalno Ministarstvo unutarnjih poslova, piše Local. 

Regionalna Vlada je objasnila da se odlučila na takav potez zbog "izuzetno velike imigracije" i razloga povezanih s integracijom imigranata. "Ovo je izvanredna mjera koja ima za cilj spriječiti društvenu isključenost imigranata", stoji u odluci. 

Još dva grada očekuju zabranu

Vlasti u još dva grada Donje Saske, Wilhelmshavenu i Delmenhorstu, u kojem je također zabilježen velik priljev izbjeglica, očekuju da će sličan dekret regionalna Vlada donijeti i za njihova područja i spriječiti daljnji dolazak izbjeglica. 

Donja Saska je osnovala Fond za integraciju težak 10 milijuna eura iz kojeg se gradovima i općinama pomaže u zbrinjavanju izbjeglica. Još 10 milijuna eura bit će potrošeno sljedeće godine za istu namjenu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije