Broj zaraženih raste

U Njemačkoj 52.826 novozaraženih, Merkel kaže da je situacija dramatična

koronavirus
GLEB GARANICH
17.11.2021.
u 12:59

Njemačka agencija za kontrolu bolesti u srijedu je javila o 52.826 novih slučajeva zaraze koronavirusom u proteklih 24 sata, dok broj zaraženih nastavlja da raste.

Institut Robert Koch javio je da su 294 osobe preminule u Njemačkoj od COVID-19 od prethodnog dana, čime je ukupan broj umrlih u pandemiji u toj zemlji porastao na 98.274.

Ministar zdravstva Jens Spahn pozvao je ljekare da ne budu previše striktni da čekaju šest mjeseci prije nego što pacijentima daju treću dozu cjepiva.

Zaraze su buknule proteklih tjedana, posebno među necijepljenima, dok su južna i istočna Njemačka najteže pogođene.

Oblast Meissen, u blizini Dresdena, izvjestila je o skoro 1.305 novozaraženih na 100.000 stanovnika u proteklom tjednu.

U međuvremenu su vlasti u susjednoj Austriji priopćile da će posjetiteljima te zemlje biti potreban negativan PCR test po dolasku u zemlju. U toj alpskoj zemlji u ponedjeljak je uveden lockdown za necijepljene osobe koji nisu nedavno oboljeli od COVID-19, prenosi AP.

"Epidemiološka situacija zbog virusa korona u Njemačkoj je dramatična", izjavila je kancelarka Angela Merkel.

Ona je pozvala sve one koji su skeptični po pitanju cijepljenja da se predomisle i naglasila da za državljane Njemačke još nije kasno da odluče da se cijepe protiv covida.

"Nije kasno da se odlučite za prvu dozu cjepiva. Svatko tko se vakciniše štiti sebe i druge. Ako se dovoljno ljudi cijepi, to je put ka izlasku iz pandemije", poručila je Merkel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?