USTRIJELILI GA SA SEDAM METAKA

U New Yorku ubijen “Franky Boy”, 
šef mafijaške obitelji Gambino

youtube
15.03.2019.
u 07:45

New York, nekadašnje poprište mafijaških ratova, ponovno postaje “vruće mjesto” u kojemu se rasplamsavaju obračuni različitih kriminalnih struja

New York, nekadašnje poprište mafijaških ratova, ponovno postaje “vruće mjesto” u kojemu se rasplamsavaju obračuni različitih kriminalnih struja. Tako je u srijedu navečer ispred svoje kuće na Staten Islandu ubijen Francesco “Franky Boy” Cali, šef mafijaške obitelji Gambino. 

Cali je izlazio iz svojeg doma oko 21 sat kada je u njega za sada još nepoznat broj napadača ispalio ukupno sedam metaka koji su preko beživotnog tijela prešli i kamionetom. Franky Boy vodio je obitelj Gambino protiv čijih su članova podizane optužnice za cijeli niz nedjela, od ubojstava, lihvarskih kredita, organizacije kockanja, raspačavanja droge... Sam mafijaški šef proveo je prije desetak godina 16 mjeseci iza rešetaka jer je osuđen za reketarenje. Relativno blaga kazna bila mu je dosuđena s obzirom na to da se izjasnio krivim za zavjeru s ciljem iznude novca. 

Obitelj Gambino jedna je od pet glasovitih talijansko-američkih mafijaških obitelji koje djeluju u New Yorku, ali čiji se “poslovi” protežu na području cijelih Sjedinjenih Američkih Država, pa i izvan granica zemlje. Iako su mafijaške obitelji stekle moć tijekom 1920-ih godina na području Chicaga, najjače mafijaške organizacije svoja su sjedišta premjestile u New York, a svoje jake “ispostave” imaju i u Las Vegasu te na području zapadne obale. 

U ovome trenutku ne zna se što je stvarni motiv Calijeva ubojstva, no “zainteresiranih” ima napretek, počevši od osveta mafijaških obitelji do neke od Calijevih žrtava koja je stradala pri reketarenju. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije