who

U Kongu 1.500 osoba izloženo virusu ebole

18.08.2018.
u 10:52

Najmanje 1.500 osoba izloženo je smrtonosnom virusu ebole u pokrajini Sjeverni Kivu u Demokratskoj Republici Kongu, gde je onemogućen pristup pojedinim područjima, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Iz WHO-a su upozorili da očekuju povećanje broja zaraženih, dodajući da ne mogu sa sigurnošću potvrditi jesu li identificirali sve kanale širenja virusa u istočnom dijelu zemlje.

U priopćenju se navodi da je više od 500 ljudi, među kojima su i zdravstveni radnici, cijepljeno tijekom posljednje epidemije ebole. Tada je zabilježeno 78 slučajeva, među kojima su 44 sa smrtnim ishodom.

Navodi se, također, da je oko 1.500 ljudi bilo u kontaktu s osobama koje su zaražene bolešću, čiji su simptomi povećana temperatura, povraćanje i proliv, prenos Al Jazzera Balkans.

- Ne znamo jesmo li identificirali sve prenositelje zaraze. Očekujemo da će biti više slučajeva bolesti kao posljhedica ranijih infekcija - rekao je glasnogovornik WHO-a Tarik Jašarević novinarima u Genevi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?