PANDEMIJA

U Kini sve manje slučajeva od koronavirusa, u Europi sve jače mjere

Reuters/Pixsell
15.03.2020.
u 09:09

Države Srednje Amerike Panama, Honduras, Guatemala i El Salvador u subotu su poduzele daljnje korake za suzbijanje širenja koronavirusa u regiji a poduzete su mjere u rasponu od zabrane okupljanja do ograničenja putovanja

Do sada je koronavirusom diljem svijeta zaraženo 153.864 ljudi, a 5800 ih je umrlo. 

Prema podacima od sinoć od 20 sati, u Srbiji je od koronavirusa oboljelo 46 osoba. Jučer je potvrđeno još pet slučajeva zaraze. Od tih pet, dvije osobe su hospitalizirane, a ostale su u kućnoj izolaciji. Stanje oboljelih je stabilno, jedan pacijent je na respiratoru, javlja RTS.

Španjolska i Francuska uvele su još strože mjere u borbi protiv širenje koronavirusa

U Kini je u nedjelju zabilježeno 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom i deset smrtnih slučajeva od te bolesti, pokazuju najnoviji podaci kineskog Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva. Svi novi smrti slučajevi od Covid-19, respiratorne bolesti uzrokovane novim koronavirusom, prijavljeni su u Wuhanu, glavnom gradu provincije Hubei, gdje je epidemija počela u prosincu. Od 20 novozaraženih osoba, u 16 slučajeva riječ je o povratnicima iz inozemstva, a četiri slučaja su iz Wuhana.    

U subotu je prijavljeno samo 11 novih slučajeva zaraze u Kini. Respiratorna bolest Covid-19 do sada je u Kini usmrtila 3199 osoba. U to zemlji novim koronavirusom zaraženo je ukupno 80.844 osobe, a njih 66.911 uspješno se oporavilo od bolesti.

Države Srednje Amerike Panama, Honduras, Guatemala i El Salvador u subotu su poduzele daljnje korake za suzbijanje širenja koronavirusa u regiji a poduzete su mjere u rasponu od zabrane okupljanja do ograničenja putovanja. Honduras, Gvatemala i El Salvador zabranili su javna okupljanja kako bi se izbjeglo brzo širenje virusa kao u Aziji i Europi. Panama je ranije zabranila velika okupljanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije