nema više karantene

U Indiji blizu 3,8 milijuna zaraženih, zemlja se ponovno otvara

02.09.2020.
u 13:46

Indija je prijavila 78.357 novih slučajeva u protekla 24 sata, prema podacima saveznih ministarstava zdravstva, čime se broj slučajeva popeo na 3,769.529. Umrlo je 66.333 ljudi.

Po ukupnom broju zaraženih Indija je iza SAD-a i Brazila, a na temelju trenutnih trendova prestići će ih za nekoliko dana.

Gospodarstvo se smanjilo za gotovo četvrtinu

Premijer Narendra Modi naredio je nacionalnu karantenu u ožujku kad je zemlja prijavila manje od 100 slučajeva dnevno, dobivši priznanja nekih stručnjaka za rano djelovanje ali i upozorenja drugih da su mjere poduzete prerano.

Indijsko gospodarstvo smanjilo se za gotovo četvrtinu u razdoblju između travnja i lipnja, pokazuju podaci u ponedjeljak, mnogo više od predviđanja, stvarajući sve veći pritisak na kreatore politike da potaknu rast, unatoč visokom broju novih slučajeva.

Pozitivan glavni ministar države Goe

Glavni ministar indijske države Goe, popularne turističke destinacije koja je nedavno ublažila pravila karantene da privuče posjetitelje, rekao je u srijedu da je pozitivno testiran na virus.  

"Svima koji su sa mnom bili u kontaktu savjetujem mjere opreza", tvitao je Pramod Sawant, član Modijeve vladajuće Bharatiya Janata Party.

Vlasti u glavnome gradu New Delhiju sastat će se kasnije u srijedu da razmotre ponovno otvaranje gradske podzemne željeznice, unatoč porastu broja novih slučajeva, piše Hina.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?