Australija

U Hobartu zabilježena najniža temperatura u studenome u 68 godina

15.11.2021.
u 09:05

Australijski grad Hobart u petak je zabilježio najnižu temperaturu u studenome u posljednjih 68 godina, priopćio je Ured za meteorologiju Australije (BoM), prenosi BBC. 

BoM je u twittu naveo da je, prema preliminarnim podacima, nekoliko rekorda minimalnih temperatura u studenome oboreno u nedjelju navečer, nešto više od dva tjedna prije početka ljeta, kao i neki rekordi minimalne temperature u kasnoj sezoni.

- Što se tiče Hobarta, 2,9 stupnjeva celzijusa u 05.39 ujutro je najhladnija temperatura zabilježena u mjesecu studenome još od 1953. godine, a to je bilo prije 68 godina - navodi ta agencija za meteorologiju. 

Agencija je izvijestila da je snijeg pao širom otoka, i to i na relativno niskim nadmorskim visinama, iako se očekivalo da će se povući na veće nadmorske visine tijekom dana."

- Imali smo izvještaje o predgrađima Hobarta koji su na nadmorskoj visini od oko 200 ili 300 metara, bilo je snijega koji je napadao na tim uzvišenjima - rekla je prognostičarka BoM-a Belinda House, prenosi novinska agencija AAP.

Ona je dodala da je već poznato da proljeće na Tasmaniji može donijeti mješavinu toplijeg vremena i hladnijih zimskih razdoblja. 

Ljetna sezona u Australiji počinje 1. prosinca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?