Putovao na posao

U Egiptu otet hrvatski državljanin! Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina

Egipatska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
24.07.2015.
u 14:28

Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru, izvijestio je MVEP

- Hrvatski državljanin T.S. (1984) otet je 22. srpnja ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao u francusku kompaniju. Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova od prvog trenutka poduzima sve potrebne radnje, a zajedno s Veleposlanstvom RH u Kairu i drugim hrvatskim institucijama u stalnom smo kontaktu s nadležnim institucijama u Egiptu, Delegacijom EU u Kairu, francuskom kompanijom kao i partnerskim službama kako bi dobili informacije o otetom hrvatskom državljaninu. MVEP je u stalnom kontaktu s obitelji otetog hrvatskog državljanina. S obzirom na osjetljivost situacije molimo medije za puno razumijevanje te provjeru informacija prije objave kako se dodatno ne bi otežala ionako teška situacija. O svim novim informacijama javnost će biti na vrijeme obaviještena- izvijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Kako doznajemo, egipatski vozač je na ispitivanju u egipatskoj policiji, a što im je rekao zasad nije poznato. Odmah u srijedu prijepodne francuska kompanija obavijestila je hrvatsko veleposlanstvo u Kairu što se dogodilo odnosno da je otet njihov zaposlenik hrvatskog državljanstva. Tu informaciju odmah je naše veleposlanstvo u Kairu proslijedilo Ministarstvu vanjskih poslova u Zagreb. Istog dana u srijedu 22. srpnja oko podne Ministarstvo vanjskih poslova obavijestilo je obitelj otetog hrvatskog državljanina o svemu što se dogodilo i otad su stalno u kontaktu s obitelji.

Zasad je informacija relativno malo jer se dosad nitko nije javio sa zahtjevom za otkupninom, ne zna se tko ga je oteo, a nema niti indicija tko su otmičari. Naše veleposlanstvo u Kairu i Ministarstvo vanjskih poslova stupili su u kontakt sa ministarstvom vanjskih poslova Egipta i francuskim veleposlanstvom u Kairu te delegacijom Europske unije u Kairu.

Neslužbeno doznajemo kako hrvatske obavještajne službe surađuju sa nadležnim službama u Egiptu i u Francuskoj. Istraga koju u Egiptu vode policija vojska i služba nacionalne sigurnosti je u tijeku, a u istrazi sudjeluje i tvrtka koja radi poslove osiguranja za tu francusku kompaniju. Neslužbeno doznajemo da je naš oteti državljanin bio na menadžerskoj poziciji u toj francuskoj kompaniji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije