Pri policijskog intervenciji

U Chicagu ubijena 55-godišnjakinja greškom policije

POLICIJA Chicago
27.12.2015.
u 14:23

"Žena u dobi od 55 godina slučajno je ranjena i tragično umrla", rekli su iz policije te su uputili izraze sućuti rodbini žrtve

Policija Chicaga, već prozivana zbog brojnih pogrešaka i optuživana za rasizam, usmrtila je tri osobe u subotu, među kojima majku petero djece, pogođenu pri policijskog intervenciji u obiteljskoj svađi.

Radi se o prvom nasilju nakon prosvjeda koje je prošlog mjeseca izazvalo emitiranje prizora pogibije crnog adolescenta, kojega je policajac bijelac usmrtio sa 16 metaka u tom gradu godinu dana ranije.

U priopćenju policija je potvrdila da je intervenirala u četvrti nakon poziva zbog obiteljskog nasilja. Po dolasku, "policajci su se suočili s agresivnom osobom i jedan je od njih morao upotrijebiti oružje, smrtno ranivši dvije osobe", objavila je policija.

"Žena u dobi od 55 godina slučajno je ranjena i tragično umrla", dodala je policija koja je uputila izraze sućuti rodbini žrtve. Po lokalnim medijima, žrtve su dvoje crnaca - Bettie Jones, majka petero djece i Quintonio LeGrier, 19-godišnji student.

Po Chicago Tribuneu, Quintonio LeGrier bio je mentalno bolestan i prijetio je ocu bejzbol palicom zbog čega je i pozvana policija. Bettie Jones bila njihova susjeda a otac ju je zamolio da dočeka policajce.

U odvojenom incidentu, čikaška policija potvrdila je da je pucala na naoružanog muškarca u intervenciji "tijekom napada". Ranjeni muškarac preminuo je u bolnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije