irak

U bombaškom napadu poginulo je najmanje 27 ljudi

napad
29.02.2016.
u 20:20

Najmanje 27 osoba je poginulo, a 40 je ranjeno u ponedjeljak u napadu bombaša samoubojice sjeveroistočno od Bagdada , rekli su irački čelnici, a prenijele svjetske agencije.

Napad je izveo bombaš samoubojica koji je aktivirao svoj pojas s eksplozivom na pokopu rođaka zapovjednika šijitske milicije u Mukdadiji, u iračkoj pokrajini Dijali, rekli su sigurnosni čelnici, a prenio je France Presse.

Ovaj bombaški napad događa se nakon bombardiranja šijitskog okruga u subotu u Bagdadu u kojemu je poginulo 78 ljudi, najveći broj u prijestolnici ove godine, prenosi Reuters.

Sigurnosni čelnici i policija u Dijali rekli su da su na meti napada bila dvojica mjesnih zapovjednika krovne organizacije šijitske milicije Hashid Shaabi koji su bili na pokopu rođaka, prenosi Hina.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za bombardiranje, ali napade na šijitske muslimane često izvode borci Islamske države (IS) koja je osvojila velik dio sjevernog i zapadnog Iraka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?