POSTAVILI 298 ŠATORA

U Bjelorusiji niknuo kamp za Wagnerovce, oglasio se i Prigožin: 'Vidjet ćete naše nove pobjede'

wagner
Foto: Stringer/REUTERS
1/2
04.07.2023.
u 07:13

Svaki šator predviđen je za smještaj do 60 osoba i može se postaviti za manje od 30 minuta

Procurile su fotografije vojnog kampa u Bjelorusiji u kojem su postavljeni šatori, a koji su najvjerojatnije predviđeni za plaćenike iz Wagner grupe. 

Ruska nezavisna novinska kuća Sirena objavila je fotografije kampa koji se gradi u okrugu Asipovičy, na jugozapadu Mahiljovske oblasti. Fotografije je snimio lokalni stanovnik, a na njima su prikazani šatori M-30 s drvenim krevetima i podovima. Svaki šator predviđen je za smještaj do 60 osoba i može se postaviti za manje od 30 minuta.

 

 


 

 

- Prije nekoliko dana izbrojali smo oko 298 šatora na satelitskim snimkama kampa u selu Ceĺ blizu Asipovičyja. S obzirom na činjenicu da neki od šatora služe za komunalne svrhe, možemo reći da kamp može primiti oko 8000 ljudi - objavio je pak Bjeloruski Hajun, bjeloruska vojna promatračka skupina. 

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin se javio audiosnikom na Telegramu u kojoj kaže kako je njegov marš bio usmjeren protiv izdajnika te očekuje nove pobjede na frontu. 

- Danas više nego ikad trebamo vašu podršku. Hvala vam za to. Želim da shvatite da je naš marš pravde bio usmjeren na borbu protiv izdajnika i mobilizaciju našeg društva. I mislim da smo puno toga postigli. U bliskoj budućnosti, siguran sam, vidjet ćete naše nove pobjede na frontu. Hvala, dečki - rekao je Prigožin, no nije poznato kada je snimka nastala. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?