Srbija

U Beogradu šesti prosvjed građana 'Srbija protiv nasilja'

prosvjedi u Srbiji
Beta
09.06.2023.
u 21:03

U Beogradu se u petak održava šesti prosvjed "Srbija protiv nasilja", a građani Srbije blokirali su promet ispred zgrade Skupštine Srbije, odakle će, kako je najavljeno, prošetati gotovo tri kilometra i obići Vladu oko koje će napraviti krug i ostaviti poruke predstavnicima države.

Kao i na prethodnih pet prosvjeda, održanih na poziv proeuropske oporbe, deseci tisuća prosvjednika blokirali su središte grada uz velike transparente "Srbija protiv nasilja" i "U atmosferi straha se ne živi"…,prenose mediji u regiji.

Podsjetimo, prosvjednici smatraju vlast odgovornom za porast i toleriranje nasilja u društvu, a predsjedniku Aleksandru Vučiću ostavljaju brojne poruke kritike i pozive da se povuče s vlasti. 

Prosvjedi su počeli poslije dva masovna ubojstva, 3. i 4. svibnja, a fokus današnjeg je na obrazovanju zbog, kako su najavili organizatori, kaotično priopćenog plana o završetku školske godine.

Zahtjevi prosvjeda su smjenjivanje Vijeća Regulatornog tijela za elektronske medije i rukovodstva Radio televizije Srbije,kao i gašenje tiskanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koji promoviraju nasilje.

Traži se i smjenjivanje ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Sigurnosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Na skupu se obratilo nekoliko javnih osoba, glumaca i prosvjetnih djelatnika, koji su se osvrnuli na nedavnu tragediju i za to okrivili aktualnu vlast.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije