Dvije osobe uhuićene

U Belgiji nova uhićenja zbog napada u Parizu

belgija uhićenje
03.12.2015.
u 20:12

Belgijska policija je priopćila da su uhićena dvojica muškaraca zbog sumnji da su bili povezani s terorističkim napadom u Parizu 13. studenog. 

Belgijsko tužiteljstvo je potvrdilo da je uhićen 20-godišnji državljanin Francuske Samir Z koji je zaustavljen na zračnoj luci u Bruxellesu u pokušaju da otputuje za Maroko.

Ovim uhićenjem je belgijska policija povećala broj uhićenih osumnjičenih za napade u Parizu na osam. Belgijski tužiteljji su potvrdili da je izvjesni Samir Z. bio dio pratnje Bilala Hadfija, koji je sudjelovao u napadu u Parizu tako što je izvršio samoubojstvo ispred stadiona.

Uhićeni Samir Z. je navodno dva puta boravio u Siriji tijekom 2015. godine. Drugi uhićeni u akciji belgijske policije je Pierre N. rođen 1987. godine, koji posjeduje belgijsko državljanstvo.

Naime, u terorističkom napadu u Parizu 13. studenog ubijeno je 130 osoba. Nakon toga Belgija je podignula sigurnost na najvišu razinu, jer su neki od napadača živjeli u toj državi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije