KORONAVIRUS

U Austriji 1132 zaraženih, u tri dana dvostruko više

Ured austrijskog predsjednika-Peter Lechner
17.03.2020.
u 13:35

Najviše zaraženih je u pokrajinama Tirol (254) i Gornjoj Austriji (202). Slijede pokrajine Donja Austrija (152), Štajerska (139), Beč (128), Salzburg (58), Vorarlberg (55), Koruška (18) i Gradišće (10).

U Austriji od 8,9 milijuna stanovnika zabilježeno je u utorak u 8 sati ujutro 1.132 slučajeva zaraze koronavirusom i tri smrti, dok za četvrti danas prijavljen slučaj u Beču, nema službene potvrde dok ne stigne obdukcijski nalaz.

Riječ je prvi puta o mlađoj osobi, 48-godišnjoj ženi s pozitivnim testom na koronavirus, koja je umrla u kućnoj samoizolaciji. Do sada je u Austriji testirano 10.278 osoba, a osam je ozdravilo.

Ono što posebno zabrinjava, je da se je broj zaraženih u Austriji, u posljednja tri dana udvostručio. Prosječni dnevni porast po danu iznosi 26,2 posto, navode mediji.

Najviše zaraženih je u pokrajinama Tirol (254) i Gornjoj Austriji (202). Slijede pokrajine Donja Austrija (152), Štajerska (139),  Beč  (128), Salzburg (58), Vorarlberg (55), Koruška (18) i Gradišće (10).

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen se je putem Facebooku zahvalio austrijskim građanima što su u ponedjeljak, prvi dan stupanja na snagu Vladinih mjera drastičnog ograničenja kretanja i okupljanja u austrijskom javnom prostoru, bili disciplinirani i  ostali u samoizolaciji u svojim kućama, i tako dali svoj doprios zajedničkoj borbi protiv širenja koronavirusa.

„Sada moramo zajednički kroz tu situaciju“, poručio je austrijski predsjednik.

Među središnjim vijestima u medijima u utorak bila je i vijest kako mnogi austrijski građani, zbog zatvaranja lokala, trgovina, škola, kulturnih i sportskih ustanova, a sada i cijelih tvrtki i poduzeća strahuju za svoj posao.  

Kako se navodi, samo u ponedjeljak, dakle u samo jednom danu, na austrijski Servis za zapošljavanje (AMS) prijavilo se je čak 16.000 nezaposlenih.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije