napad

U Afganistanu 32 poginulih, autobus naletio na bombu

ilustracija
31.07.2019.
u 08:53

Najmanje 32 osobe, uključujući žene i djecu poginulo je kad je putnički autobus naišao na bombu postavljenu pored puta u zapadnoj afganistanskoj provinciji Farah, rekao je Mohibullah Mohib, glasnogovornik šefa policije u toj provinciji.

Ozlijede je zadobilo 15 oosoba od kojih je većina u kritičnom stanju, naveo je Mohib ukazujući da bi broj poginulih mogao porasti, prenosi AP.

Autobus je prolazio glavnom autocestom između zapadnog grada Herata i južnog grada Kandahara.

Nitko nije odmah preuzeo odgovornost. Talibanski pobunjenici djeluju u regiji i često koriste bombe na cesti kako bi ciljali vladine službenike i sigurnosne snage. Talibani su izvodili stalne napade iako su imali nekoliko rundi mirovnih pregovora sa Sjedinjenim Državama s ciljem okončanja 18-godišnjeg rata, podsjeća AP.

Do napada je došlo dan nakon što je misija UN-a u Afganistanu objavila izvješće u kojem navodi da su za većinu pogibija civila u prvoj polovini godine odgovorne afganistanske snage i njihovi međunarodni saveznici. Izvješće se odnosi na civile ubijene tijekom afganistanskih i američkih vojnih operacija protiv pobunjenika.

Izvješće UN-a navodi da su afganistanske snage u prvih šest mjeseci godine ubile 403 civila, a međunarodne snage su ubile 314 civila, dok je su talibani usmrtili  531 civila tijekom istog razdoblja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije