istraživanje o zagađenju

U 6.475 gradova u svijetu kvalitet zraka ne ispunjava standarde

22.03.2022.
u 08:59

Nijedna zemlja u svijetu nije ispunila standarde Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o kvalitetu zraka u 2021. godini, pokazalo je istraživanje o zagađenju zraka u 6.475 gradova objavljeno u utorak, a smog je čak i pojačan u nekim regijama nakon opadanja zagađenja povezanog s pandemijom COVID-19.

WHO preporučuje da redovna godišnja očitanja malih i po zdravlje rizičnih čestica, poznatih kao PM2., ne bi trebala biti viša od pet mikrograma po kubnom metru nakon što je promijenila svoje smjernice u prošloj godini, navodeći da čak i niska koncentracija tih čestica može predstavljati značajan zdravstveni rizik.

Samo je, međutim, 3,4 posto istraženih gradova ispunilo standarde u 2021. godini, prema podacima koje je prikupila IQAir, švicarska kompanija za koja nadzire kvalitet zraka. U čak 93 grada nivoi PM2.5 deset su puta veći od preporučenih vrijednosti, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije