NOVA ZABRANA ISIL-A

“TV promiče čarobnjaštvo i racionalno filozofiranje”

ISIL
13.01.2016.
u 15:16

Iz područja kojeg je okupirala teroristička organizacija  Islamska država često cure informacije pa tako doznajemo da je nedavno među pristašama podijeljena zanimljiva infografika koja pokazuje zašto ne smiju gledati televiziju.

Lideri ISIL-a ovaj su put odlučili zabraniti satelitsku televiziju jer promovira – čarobnjaštvo i racionalno filozofiranje.

"Vrijeđanje Alaha i sprdanje s njegovom religijom i njegovim saveznicima preko televizijskih serija i odvratnih drama dovodi do toga da ljudi razviju ukus za to", piše u letku.

Taj unutarnji neprijatelj "propagira čarobnjaštvo, šarlatanstvo i racionalne filozofije koje truju umove s idejama o ateizmu", navode ISIL-ovi PR-ovci. Navode i da televizija želi podijeliti Muslimane i ocrniti ih, piše Mirror, prenosi Danas.hr.

U prosincu je objavljeno da je televizija zabranjena na teritoriju IS-a kako pristaše ne bi gledali strane programe. Kako bi bili sigurni da javnost ne zna što se vani događa, pojedincima su upadali u kuće i uništavali satelitske prijemnike.

Vođe ISIL-a i ranije su se požalili na način kako ih prikazuju Al-Jazeera i Al-Arabiya ali i drugi svjetski mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?