Stranački predizbori

Trump u trećoj etapi pobijedio u Južnoj Karolini, Clinton tijesno u Nevadi

Donald Trump
21.02.2016.
u 07:44

Republikanski kandidat Donald Trump premoćno je pobijedio u subotu u trećoj etapi ciklusa na stranačkim predizborima za američkog predsjednika u Južnoj Karolini, a demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton tijesno ispred Sandersa.

Trump je pobijedio svoje stranačke kolege i rivale, senatora Floride Marca Rubia i senatora Teksasa Teda Cruza, dok bi loši rezultati mogli za bivšeg guvernera Floride Jeba Busha značiti izlazak iz utrke da postane treći predsjednik Bush nakon oca i brata. Nakon obrade 73 posto glasova, Trump je u Južnoj Karolini dobio 33,1 posto glasova, Rubio 22,3 posto, a Cruz 21,7 posto.
 
Pobjeda Hillary Clinton u Nevadi umiruje zabrinutost Demokratske stranke za snagu ​​njezine kampanje. Nakon 87 posto prebrojanih glasačkih listića, Clinton vodi sa 52,5 posto glasova u odnosu na drugoplasiranog demokratskog kandidata Bernie Sandersa, koji je osvojio 47,4 posto. Clinton je od Sandersa pretrpjela prilično neugodan poraz u New Hempshiru.
 
Clinton će u sljedećoj etapi stranačkih predizbora sudjelovati 27. veljače u Južnoj Karolini. Njena pobjeda u Nevadi navijestila je da bi utrka za nominaciju demokratskog predsjedničkog kandidata mogla biti duga i iscrpljujuća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?