DENUKLEARIZACIJA

Trump priznao probleme: Možda se odgodi susret s Kimom

22.05.2018.
u 20:45

Američki predsjednik je zamijetio, kako je rekao, određenu promjenu tona Sjeverne Koreje nakon drugog sastanka s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom

Američki predsjednik Donald Trump ocijenio je danas da je sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un "ozbiljan" u namjeri da iz svoje zemlje ukloni nuklearno oružje, ali nije isključio mogućnost da se odgodi njihov povijesni susret na vrhu koji se treba održati 12. lipnja. 

"Mislim da je ozbiljan. Mislim da je doista veoma ozbiljan", rekao je Trump novinarima pred početak sastanka s južnokorejskim kolegom Moon Jae-inom, misleći na pitanje denuklearizacije. Dodao je ipak da će se summit "možda i odgoditi", te nagovijestio da bi mogli postojati "neki uvjeti", ali nije pojasnio tu izjavu. Američki predsjednik je zamijetio, kako je rekao, određenu promjenu tona Sjeverne Koreje nakon drugog sastanka s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom. "Postojala je određena razlika kada je Kim Jong Un otputovao iz Kine drugi put. Postojao je različit stav nakon tog sastanka i ja sam bio pomalo iznenađen". Moon je pak kazao kako smatra da će summit Amerike i Sjeverne Koreje biti uspješan.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije