UBIJENO 3900 LJUDI

Trump pohvalio kontroverznog predsjednika: 'S Duterteom imam sjajan odnos'

Reuters/Pixsell
13.11.2017.
u 11:30

Kad je novinar upitao Trumpa hoće li prilikom njihova susreta biti govora o ljudskim pravima, Duterte je rekao: "Hej, samo polako!"

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u ponedjeljak da ima "sjajan odnos" s filipinskim kolegom Rodrigom Duterteom, a dužnosnica Bijele kuće kazala je da su u susretu dvojice predsjednika na marginama azijskoga summita kratko spomenuta ljudska prava.

Taj je sastanak bio jedan od najiščekivanijih na summitu čelnika zemalja istočne i jugoistočne Azije (ASEAN), a skupine za ljudska prava ustrajale su na tome da Trump zauzme čvrst stav prema Duterteu zbog njegova krvavog rata protiv droge u kojemu su ubijene tisuće ljudi.

"Mi smo vaš saveznik. Mi smo važan saveznik", rekao je Duterte Trumpu na početku razgovora, prema navodima novinara kojima je bio dopušten ulazak u dvoranu za sastanke.

Trump je na to rekao: "Imamo sjajan odnos. Ovo je bilo vrlo uspješno. A konferenciju ASEAN-a predsjednik Filipina divno je vodio".

Kad je novinar upitao Trumpa hoće li prilikom njihova susreta biti govora o ljudskim pravima, Duterte je rekao: "Hej, samo polako! Ovo nije izjava za novinare. Ovo je bilateralni sastanak!".

Glasnogovornik filipinske vlade kasnije je rekao da se o ljudskim pravima nije govorilo.

Međutim glasnogovornica Bijele kuće rekla je da se to pitanje samo kratko spomenulo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije