Uoči sastanka s Putinom

Trump kritizirao Rusiju zbog "novih formi agresije"

06.07.2017.
u 15:57

Uoči prvog sastanka s ruskom predsjednikom Vladimirom Putinom, američki predsjednik Donald Trump najavio je u četvrtak da će se oduprijeti "novim formama agresije" prema Zapadu i pozvao je Moskvu da prestane poticati nemire širom svijeta. On, ipak, nije osudio Rusiju zbog mješanja u američke izbore. 

Potaknut euforičnom masom koja je uzvikivala njegovo ime, Trump je nastojao pokazati da ne zanemaruje ruske akcije koje su izazvale globalnu konsternaciju, posebno među obližnjim zemljama u istočnoj i središnjoj Europi. Priznao je da su zapadni interesi testirani propagandom, financijskim kriminalom i "cyber ratom", prisiljavajući NATO da se adaptira na novonastalu situaciju.

- Tražimo od Rusije da prekine s destabilizirajućim aktivnostima u Ukrajini i podrškom neprijateljskim režimima uključujući one u Siriji i u Iranu, i da se pridruži zajednici odgovornih zemalja u našoj borbi protiv zajedničkih neprijatelja i u obrani same civilizacije - izjavio je Trump u govoru na trgu Krasinski u Varšavi, prenosi AP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?