IZBORI U SAD-U

Trump i Clinton pobijedili u Arizoni, Cruz i Sanders se ne predaju

Trump i Clinton
23.03.2016.
u 15:32

Vodeći kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju Donald Trumppobijedio je u utorak na predizborima u Arizoni, ali se njegov protivnik Ted Cruz nije predao i osvojio je Utah, što je dalo nadu onim republikancima koji strahuju da bi Trump uništio stranku na predsjedničkim izborima.

Na demokratskim predizborima, Hillary Clinton je potukla svog političkog protivnikaBerniea Sandersa u Arizoni, no on je pobijedio u Utahu i Idahou, te pokazao da i dalje ima šanse dobiti demokratsku predsjedničku nominaciju untoč premoćnom vodstvu Clinton.

Trump pobijedio i Kasicha

Utrke za predsjedničku nominaciju u Arizoni i Utahu, te demokratske predizbore u Idahou, zasjenili su teroristički napadi u Bruxellesu u kojima je ubijeno najmanje 30 ljudi, a koji su izazvali zabrinutost za sigurnost među američkim biračima.

Trump je u Arizoni uputio oštru protuimigracijsku poruku i oborio se na islamističke militante što mu je pomoglo da porazi Cruza, teksaškog senatora, i guvernera OhijaJohna Kasicha.

“Puno veća pobjeda od očekivane u Arizoni. Hvala vam, neću to nikada zaboraviti!”, napisao je Trump na Twitteru.

Cruz je pak pobijedio na predizborima u Utahu, ulivši nadu onim republikancima koji strahuju da bi Trumpov prijedlog za deportaciju 11 milijuna ilegalnih imigranata i za izgradnju zida na američkoj granici s Meksikom mogao omogućiti demokratima pobjedu na izborima 8. studenoga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije