tragedija na vrhu svijeta

Troje mrtvih, 30 bolesnih i dvoje nestalih u pohodu na Mount Everest

tri osobe
23.05.2016.
u 21:51

Tri osobe su preminule, a čak 30 ih je oboljelo tijekom pohoda na Mount Everest proteklog vikenda. Radi se o ekspediciji u kojoj su se nalazili pretežno vegani koji su htjeli dokazati da su i oni sposobni za ovako težak pothvat.

Jedna od žrtava je Australka Maria Strydom, lektorica, koja je željela svladati sedam vrhova na sedam kontinenata kako bi dokazala da ljudi koji ne konzumiraju meso niti mesne prerađevine mogu savladati ekstremne fizičke napore jednako dobro kao oni koji meso konzumiraju. Umrla je od visinske bolesti.

Osim nje, u petak je preminuo i Nizozemac Eric Arnold te Indijac Subhash Paul. Suprug preminule Strydom, Robert Gropel, također je zamalo preminuo nakon što mu je pozlilo tijekom uspona, ali su ga ipak liječnici spasili.

Ostali penjači, njih 30-ak, zadobili su teške ozebline po cijelom tijelu i visinsku bolest. Dvojica Indijaca, Paresh Nath i Goutam Ghosh, nestali su u subotu bez traga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?