Antonio Guterres

Tragično je što još nemamo rješenje za Palestinu i Izrael

25.06.2019.
u 21:03

Generalni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres izjavio je da i dalje snažno podržava dvodržavno rješenje kako bi se riješilo izraelsko-palestinsko pitanje.

- Ponovno želim naglasiti važnost nastavka mirovnih napora kako bi se ostvarila vizija dvije države, Izraela i Palestine, koje će živjeti jedna pored druge u miru i sigurnosti - rekao je Guterres u obraćanju na sastanku Organizacije UN-a za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) u New Yorku, javlja agencija Anadolija. 

Podsjetio je da UNRWA skoro 70 godina obavlja svoje zadatke kako bi pomogli palestinskim izbjeglicama dok se ne postigne pravedno i trajno rješenje na tom području.

- Ali, tragično je što još uvijek nismo postigli političko rješenje koje bi se zadovoljile potrebe i težnje Palestinaca i Izraelaca - kazao je Guterres.

Istaknuo je da su do sada milijuni palestinske djece imali koristi od obrazovnih ustanova koje financira UNRWA te je apelirao na međunarodnu zajednicu da brzo reagirai osigura financijsku pomoć za ovu organizaciju UN-a kako bi neometano mogla nastaviti sa svojim aktivnostima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije