LETEĆA KADA

Tornado brzine preko 200 km/h iz kuće isčupao kadu, zajedno sa staricom u njoj

das
ilustracija
27.01.2017.
u 13:00

U sceni koja kao da je iz ‘Čarobnjaka iz Oza’ teksaška umirovljenica i njen sin poput rakete su izbačeni iz svoje kuće u kadi u koju su se sklonili za vrijeme trajanja tornada, prenosi Net.hr

Kada su Charlsetta Williams (75) i njen sin Ricky shvatili da tornado brzine 210km/h ovog vikenda ide pravo prema njihovom domu u Smithlandu, odlučili su potražiti zaklon u kadi ispod deke, piše RT.

 

Iako zvuči bizarno, bio je to pametan potez, jer je jaki tornado ne samo otkinuo krov njihove kuće već ju i pomaknuo punih 1.5 metara unatrag. No kada nije bila dovoljna za oduprijeti se tornadu, te je isčupana iz zemlje i odbačena u zrak s dva putnika u njoj.

No ipak su imali sreće, jer su pali u pošumljeno područje u blizini kuće. Charlesetta je ostala u kadi dok je Ricky pao ni 7 metara dalje. Nevjerojatno, ali ovaj iznenadni let nije im nanio nikakve ozlijede.

Tornado ne bira žrtveFoto: giphy

Ne sjeća se, ali ne želi ponoviti

Charlesetta se ne sjeća kakav je osjećaj bio kada te jak vjetar izbaci iz kuća, a nije joj ni pretjerano stalo ponoviti to iskustvo.

“Nisam gledala, bila sam ispod popluna”, rekla je lokalnim medijima. “Kažem vam da ne želim ponovo proći kroz tako nešto.”

 

Više od 20 jakih oluja pogodilo je južne dijelove SAD-a prošlog vikenda, te prouzročilo smrt barem 20 ljudi. To je više smrtnih slučajeva povezanih s tornadima nego što ih je bilo zabilježeno tijekom cijele 2016.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije