Potvrdio ministar zdravstva Thanos Plevris.

Tko do 1. veljače u Grčkoj ne primi booster, neće moći na sva mjesta za cijepljene

09.01.2022.
u 17:45

Svi oni koji do 1. veljače ne prime dopunsku ili booster dozu cjepiva protiv covida-19, u Grčkoj više neće moći pristupiti mjestima rezerviranim za cijepljene osobe, rekao je u nedjelju grčki ministar zdravstva Thanos Plevris.

“Od 1. veljače će se svi oni koji nisu primili dopunsku dozu cjepiva protiv koronavirusa, a nakon što je prošlo 7 mjeseci od prethodne, druge doze, smatrati necijepljenima”, rekao je Plevris u programu tv Ant1.

“Potvrda će biti valjana i dalje jer je riječ o europskom certifikatu koji vrijedi 9 mjeseci, no te osobe više neće moći koristiti prednosti poput pristupa zatvorenim prostorima rezerviranim za cijepljene osobe”, dodao je.

U Grčkoj je dosad protiv covida cijepljeno više od 7 milijuna od ukupno 11 milijuna stanovnika, a više od 3,9 milijuna ljudi primilo je i dopunsku dozu.

Suočena s naglim porastom broja zaraženih varijantom omikron grčka je vlada 29. prosinca najavila niz novih restriktivnih mjera, među kojima se našla i zabrana puštanja glazbe u barovima i restoranima, a sve da bi ograničila izlaske za proslavu Nove godine.

Rad na daljinu u javnom i privatnom sektoru porastao je s 20 posto na 50 posto.

FFP2 maska ​​ili dvije kirurške zaštitne maske, jedna preko druge, postale su obvezne za osoblje ugostiteljskog sektora te za odlazak stanovnika u supermarkete ili vožnju javnim prijevozom.

Od početka pandemije u Grčkoj su evidentirana ukupno 1,489.024 slučaja zaraze koronavirusom.

Atena i Solun, drugi najveći grad u Grčkoj, gdje živi gotovo polovica sveukupnog stanovništva Grčke najpogođeniji su varijantom omikron, kažu vlasti.

Zdravstvene su vlasti 14. prosinca izvijestile o rekordnih 130 smrtnih slučajeva od posljedica covida u 24 sata. Broj svakodnevno evidentiranih smrtnih slučajeva od tada je pao ispod 100.

U subotu je od posljedica covida umrlo 65 ljudi, a u zemlji je dosad zabilježeno 21.328 smrtnih slučajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?