Tužno i pusto

Terorizam je uništio turizam: Sharm El Sheikh zjapi prazan

terorizam
01.12.2015.
u 10:57

Grad u kojem ljeto traje gotovo cijele godine sada je pust. Plaže su prazne, a ono što upada u oči su i nedovršeni hoteli čiji vlasnici nemaju razloga nastaviti gradnju

Više od 15 milijuna turista svake je godine posjećivalo Egipat. Povoljne cijene, povijesni lokaliteti i brojna ljetovališta bili su pravi mamac za goste sa zapada. Značajan pad u turizmu u Egiptu se osjetio već 2011. godine nakon Arapskog proljeća kada se broj turista gotovo prepolovio, a posljednjih mjeseci strani gosti gotovo u potpunosti izbjegavaju tu zemlju.

Jedan od glavnih razloga je i vjerojatno ISIL-ov teroristički čin kada je bombom kućne izrade, smještenom u prtljazi, srušen ruski Airbus. U avionu su bili turisti iz Rusije koji su se vraćali iz egipatskog ljetovališta Sharm El Sheikh.

Nedovršeni hoteli: Nema razloga za gradnju

Grad u kojem ljeto traje gotovo cijele godine sada je pust. Plaže i ulice su prazne, a ono što upada u oči su i nedovršeni hoteli čiji vlasnici, zbog pada broja turista, nemaju razloga nastaviti gradnju. Osim Sharma, ovih su dana pusti i drugi egipatski turistički lokaliteti. 

Dok Egipat tone u sve dublju krizu, vlade zapadnih zemalja svoje građane upozoravaju da zbog visoke terorističke prijetnje u tu zemlju ne putuju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije