Recep Tayyip Erdogan

Teroristi su za cilj imali naše snage sigurnosti i građane u Bešiktašu

Recep Tayyip Erdogan
11.12.2016.
u 08:08

"Još jednom smo u Istanbulu vidjeli ružno lice terora koje ne mari ni za kakav oblik morala i vrijednosti", rekao je Erdogan

Nekoliko ljudi ubijeno je u subotu navečer u dvostrukom bombaškom napadu u Istanbulu, objavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rano u nedjelju. 

"Nažalost, imamo mučenike i ranjenike", rekao je Erdogan u kratkoj izjavi nakon dvostrukog napada.

Turske vlasti još nisu objavile točan broj stradalih, a ranije je Reuters pozivajući se na sigurnosne izvore, objavio da je 13 mrtvih.

Vlasti vjeruju da se radilo o dva sinkronizirana napada, jedan autobombom na policajce ispred stadiona Bešiktaša, a drugi je djelo bombaša samoubojice u obližnjem parku Macka.

"Teroristi su za cilj imali naše snage sigurnosti i građane u Bešiktašu", rekao je Erdogan.

Bešiktaš je naziv istanbulske četvrti na europskoj obali Bospora.

"Još jednom smo u Istanbulu vidjeli ružno lice terora koje ne mari ni za kakav oblik morala i vrijednosti", rekao je Erdogan.

Ime terorističke organizacije koja je počinila napade nije tako važno, kazao je. "Nitko ne treba sumnjati da ćemo uz Božju pomoć poraziti teror, terorističke skupine, teroriste i sve snage koje iza njih stoje", zaključio je turski predsjednik.

Televizija NTV objavila je da je prva od dviju eksplozija kao metu imala policijski autobus koji je napuštao stadion dva sata nakon utakmice domaćeg Bešiktaša i Bursaspora. Svi su navijači do tada već napustili stadion.

CNN Turk u međuvremenu je objavio da je broj ranjenih dosegao 70, ali službenih podataka o broju mrtvih i ranjenih još nema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije