'najgore tržište'

Talijanski ministar: Surogat majčinstvo je seksualni prekršaj

trudnica
07.01.2016.
u 20:48

Talijanski ministar unutrašnjih poslova Angelino Alfano je izjavom da je surogat majčinstvo seksualno zlostavljanje izazvao polemiku, ali i odobravanje Katoličke Crkve.

Prema talijanskom zakonu korištenje usluga surogat majki je prekršaj kažnjiv s 2 godine zatvora i globom od 300.000 do milijun eura.

"Želimo da se korištenje usluga surogat majki proglasi zločinom kažnjivim zatvorom, poput seksualnih zločina, s između 5 i 14 godina zatvora", rekao je Alfano u razgovoru za katolički tjednik Avvenire, objavljenom u srijedu.

Ministar je govorio o planu ozakonjenja homoseksualnih veza, što je obećao Matteo Renzi po dolasku na čelo vlade u veljači 2014. Sljedećih tjedana Senat bi trebao razmatrati taj plan.

U prošlosti blizak Silviju Berlusconiju, a sada na čelu male stranke desnog centra povezanog s Renzijevim lijevim centrom, Alfano je rekao da je sklon ozakonjenju tih civilnih zajednica, ali odbacuje mogućnost ostvarivanja nekih obiteljskih prava poput posvajanja djece i nasljeđivanja mirovina.

Ta odredba bi mogla "odvesti zemlju do surogat majčinstva, tj. do najgoreg tržišta koje je čovjek izmislio", inzistirao je ministar.

Katolička Crkva podržava Alfana i navodi da je surogat majčinstvo "degradirajući postupak za ženu, koja posluži kao inkubator tuđih želja", rekao je kardinal Edoardo Manichelli, nadbiskup Ancone, prenosi La Stampa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?