sedmi pokušaj

Sud odlučuje hoće li konačno biti potvrđena druga optužnica protiv Mamića

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/2
21.05.2019.
u 10:37

Potvrdi li se danas druga optužnica moglo bi to otvoriti i put ka izručenju Zdravka Mamića iz BiH u ruke hrvatskog pravosuđa.

Sedmi je pokušaj potvrđivanja druge optužnice protiv braće Zdravka i Zorana Mamića. Sjednica optužnog vijeća započela je u 10 sati, a ako ne bude nikakvih zapreka za njezino održavanje, poput neuredne dostave poziva, što je bio slučaj posljednji put, danas će se konačno znati sudbina te optužnice podignute prije čak dvije godine. 

Nitko od okrivljenih nije se pojavio jutros u Osijeku no to im ni nije dužnost, ali preduvjet za održavanje sjednice jest da su svi primili sudske pozive.  Potvrdi li se danas druga optužnica moglo bi to otvoriti i put ka izručenju Zdravka Mamića iz BiH u ruke hrvatskog pravosuđa.  Još je ranije, podsjetimo, zatraženo određivanje istražnog zatvora i u tom drugom slučaju, a kako je ovog puta riječ za zločinačko udruživanje postoji mogućnost izručenja. 

Uz braću Mamić u drugoj su optužnici imena Zdravkova sina Marija, Damira Vrbanovića, Sandra Stipančića, Igora Krote te Nikkyja Arthura Vuksana. Tereti ih se da su u sklopu zločinačkog udruženja oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije